Even voorstellen

EELSK bestaat uit zo'n 50 enthousiaste vertolkers van Nederlandse levensliederen en smartlappen. EELSK heeft geen grote muzikale ambities, geen bijzondere artistieke pretenties, geen Boodschap, maar wel altijd heel veel plezier! EELSK staat onder muzikale leiding van Roelf Postma. Rob Haverkort is onze pianist

  

EELSK zingt oude en nieuwere smartlappen en levensliederen. Van tranentrekkers tot 'het betere lied', soms met goede afloop, vaker droevig, maar altijd over zaken die ons allen raken. Of, om met Gert Timmerman te spreken: "Wij zijn vaak uitgemaakt voor 'smartlap'-vertolkers. Dat kan me boos maken. Want aan het woord smartlap kleeft een negatieve betekenis: gedweil met goedkoop sentiment. Die kwalificatie vind ik arrogant. Ik weet heel zeker dat ieders leven - of het nu om een eerlijke havenarbeider of een gewiekste zakenman gaat - beheerst wordt door dezelfde verlangens, idealen, pijnen en teleurstellingen. Daar gaat het levenslied over."Bij EELSK is de smartlap geen vlucht uit het tegenvallende bestaan na de midlifecrisis. Nee, Eelskers menen wat ze zingen! En dat weet ons publiek te waarderen. EELSK treedt op waar we mensen met onze levensliederen en smartlappen een plezier doen. In verzorgingshuizen, en ziekenhuizen dus. Maar ook bij evenementen en feesten.

Eelsk in Coronatijd

Door de Corona-crisis zijn alle activiteiten van Eelsk komen te vervallen. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat hartstochtelijk en uit volle borst zingen in een slecht geventileerde ruimte - zoals wij dat al vijfentwintig jaar doen - grote risico?s met zich meebrengt. Dat betekent dat we voorlopig de draad nog niet weer op kunnen pakken.

Waarschijnlijk kan de koorsector pas (geleidelijk aan) worden opgestart. Wij houden er al rekening mee dat fysiek samen komen pas op z'n vroegst per september weer mogelijk is. De tussenstap, waarbij het vanaf 1 juni mogelijk is om met maximaal 30 personen samen te mogen komen (met 1,5 meter tussenruimte), is in onze huidige repetitieruimte in het Poortershoes niet mogelijk.

Wij snappen dat iedereen snakt naar een avondje lekker met elkaar zingen. Toch vragen we iedereen begrip te hebben voor de huidige pauze. Onze gezondheid en een degelijke nieuwe start in de naaste toekomst hebben nu prioriteit. Mede op verzoek van het ministerie van OCenW is Koornetwerk samen met cultuurpartners als KNMO, LKCA en Cultuurconnectie bezig een protocol te ontwikkelen.

Laten we de komende maanden ons best doen om bij te dragen aan het voorkomen van een nieuwe opleving van het Covid-19 virus en hopen dat we elkaar op de geplande 1e repetitieavond van woensdag 2 september elkaar weer kunnen zien.

Het bestuur

25 jaar Eelsk

In oktober was er weer eens ouderwetsch gezellig Eelsk-cafe; dit keer in het Der Aa-theater.
Voorlopig geen activiteiten i.v.m. corona-virus


Word vriend van Eelsk


Vrienden van Eelsk hebben een streepje voor. Ze krijgen als eerste bericht over al onze activiteiten waar ze bij mogen zijn. Vul hieronder je email-adres in, en mis niks meer van je favoriete koor! En nog mooier: deze geweldige service is helemaal gratis.

Ja, ik word ook vriend van Eelsk.
Naam:
Woonplaats:
Email:
Goed ingevuld?