Even voorstellen

EELSK bestaat uit zo'n 50 enthousiaste vertolkers van Nederlandse levensliederen en smartlappen. EELSK heeft geen grote muzikale ambities, geen bijzondere artistieke pretenties, geen Boodschap, maar wel altijd heel veel plezier! EELSK staat onder muzikale leiding van Roelf Postma. Rob Haverkort is onze pianist

  

EELSK zingt oude en nieuwere smartlappen en levensliederen. Van tranentrekkers tot 'het betere lied', soms met goede afloop, vaker droevig, maar altijd over zaken die ons allen raken. Of, om met Gert Timmerman te spreken: "Wij zijn vaak uitgemaakt voor 'smartlap'-vertolkers. Dat kan me boos maken. Want aan het woord smartlap kleeft een negatieve betekenis: gedweil met goedkoop sentiment. Die kwalificatie vind ik arrogant. Ik weet heel zeker dat ieders leven - of het nu om een eerlijke havenarbeider of een gewiekste zakenman gaat - beheerst wordt door dezelfde verlangens, idealen, pijnen en teleurstellingen. Daar gaat het levenslied over."Bij EELSK is de smartlap geen vlucht uit het tegenvallende bestaan na de midlifecrisis. Nee, Eelskers menen wat ze zingen! En dat weet ons publiek te waarderen. EELSK treedt op waar we mensen met onze levensliederen en smartlappen een plezier doen. In verzorgingshuizen, en ziekenhuizen dus. Maar ook bij evenementen en feesten.

Ruimte voor nieuwe leden

Na anderhalf jaar gedwongen corona-stilte zijn we weer begonnen. Door verschillende oorzaken zijn er helaas enkele leden afgehaakt. Dat betekent dat er weer ruimte is voor nieuwe leden. Vooral onze bassen zien uit naar versterking. Koorervaring is bij Eelsk niet vereist; iedereen zingt mee. Wel rekenen we erop dat je trouw de repetities bezoekt en erbij bent als we optreden; dat is zo'n vijf keer per jaar. We repeteren op woensdagavond in De Schakel in Oosterhoogebrug. Belangstelling? Bel met Hamanna Huisjes en spreek af wanneer je een keer vriijblijvend een repetitie komt bijwonen. 06 5336 6866

Patsy

Ons jubileumoptreden in oktober 2019 sloten we af met het hartverscheurende lied over het mysterieuze meisje Patsy. Een trouwe fan maakte onderstaand filmpje (van het tweede couplet). Luister en huiver.


25 jaar Eelsk

In oktober 2019 was er weer eens ouderwetsch gezellig Eelsk-cafe; dit keer in het Der Aa-theater.

Zomertijd 2022
In juli en augustus is Eelsk op vakantie. In september beginnen we weer.


Word vriend van Eelsk


Vrienden van Eelsk hebben een streepje voor. Ze krijgen als eerste bericht over al onze activiteiten waar ze bij mogen zijn. Vul hieronder je email-adres in, en mis niks meer van je favoriete koor! En nog mooier: deze geweldige service is helemaal gratis.

Ja, ik word ook vriend van Eelsk.
Naam:
Woonplaats:
Email:
Goed ingevuld?